Potraviny nebezpečné v těhotenství

12.11.2016

Některé potraviny mohou v těhotenství nebezpečné a je dobré, abyste se jim vyhýbala. Všechny tyto potraviny jsou možným zdrojem bakterií, které mohou být pro nenarozené dítě škodlivé. 

Potraviny škodlivé v těhotenství

  • Syrové mořské plody (ústřice nebo tepelně neupravené suši)
  • Nepasterizované mléko nebo sýry vyrobené z nepasterizovaného mléka
  • Měkké sýry jako Brie nebo Camembert
  • Plísňové sýry
  • Paštika
  • Syrové nebo nedostatečně tepelné upravené maso
  • Žralok, mečoun, královská makrela, protože obsahují vysokou hladinu rtuti.

Samozřejmostí je během těhotenství nepít alkohol. Ten je spojen s předčasným porodem, mentálním postižením, vrozenými vadami a nízkou porodní váhou. Určitě omezte kofein tak, abyste nespotřebovali více než 300 mg kofeinu za den. Jeden šálek kávy má asi 150 mg kofeinu. Černý čaj má v průměru 80 mg kofeinu. Nezapomeňte, že významné množství kofeinu mohou obsahovat i některé druhy čokolády.

V těhotenství se zároveň nedoporučuje používání sacharinu, který může procházet placentou a zůstávat v tkáních plodu. Je třeba snížit celkové množství tuku, které jíte, na 30 % a méně. Limit cholesterolu by měl být 300 mg denně.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky